Online-reisgidsen-nepal

Tips

1. Bedenk vooraf wat jij wilt zien
bedenk voordat je vertrekt goed waar je heen wilt. We hebben het hierbij niet alleen over het land maar ook over de steden, dorpen, natuurgebieden en bezienswaardigheden. Deze bucketlist wordt de rode draad van jouw rondreis. Wil jij budgetwise op reis? Dan is het handig als je een beetje flexibel kunt reizen. De kans bestaat dan echter wel dat jij dan niet alles kunt zien wat jij op je bucketlist had staan.

2. Plan je reis 
Wanneer je maar weinig vakantiedagen per jaar hebt wil je natuurlijk zo veel mogelijk uit je reis halen. Als jij niet voorbereid naar een gebied gaat waar je nog nooit bent geweest is de kans groot dat je veel dingen zult mislopen en je tijd niet optimaal kunt benutten. Het is daarom altijd belangrijk research te doen voor jij op reis gaat. Lees verschillende reisgidsen en bekijk reisblogs online om de mooiste plekje te ontdekken en de beste route hiervoor uit te stippelen. Vind je het lastig om research te doen? Boek dan bij een reisorganisatie. De kans dat je schrikt van de prijs is aanwezig. Echter is een rondreis nooit goedkoop en kun je beter dat beetje extra uitgeven dan er achteraf spijt hebben omdat je iets hebt gemist.

3. Plannen of laten plannen?
Een georganiseerde rondreis betekent overigens niet dat jij met een groep mee moet reizen. Vaak is er ook een optie met alleen een gids en chauffeur of zelfs helemaal alleen waarbij jouw vervoer verblijf en excursies allemaal zijn geregeld. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en kun je toch genieten zonder met anderen rekening te hoeven houden. Ben je geen fan van de kant-en-klare pakketten en wil je graag zelf inbreng hebben in jouw reis? Ook dan kun je prima terecht bij een reisorganisatie. Er zijn namelijk genoeg organisaties die reizen aanbieden op basis van bouwstenen. Zo kun jij lekker zelf de gaten opvullen.

Terug naar Reistips