Online-reisgidsen-nepal
backpack-flags

Klimaat

Spanje is een groot land met een lange kust. Dit betekent dan ook dat er verschillende klimaten zijn. Ga je meer het binnenland in, dan zal het steeds kouder worden en ook in Spanje kan het erg koud worden. Hoe zuidelijker je gaat, hoe warmer en meer kans op zon. Rond Malaga en Almeria zijn de temperaturen het meest aangenaam en heb je de meeste zonuren. Houd er dus rekening dat de temperaturen en kans op zon aanzienlijke kunnen verschillen per plaats en kies voor de plaats die aansluit bij jouw voorkeuren.

Uitgestorven

Spanje is in de zomer een toeristisch land. Waar het aan de kust vaak erg gezellig en druk lijkt, is het in de winter een heel ander verhaal. Zo worden deze gebieden in de wintermaanden omgetoverd tot spooksteden, waar de appartementen leeg staan en hotels en winkels veelal gesloten zijn. Let op in welke gebieden de winkels, bars en restaurants ook in de wintermaanden open blijven om te zorgen dat jij geen eenzaam gevoel krijgt. 

Afstand

Hoewel met het vliegtuig reizen misschien een stuk aangenamer klinkt (de reis is minder lang, een stuk goedkoper en je hoeft zelf niks te doen), is het wellicht verstandig om te overwegen met de auto te gaan. Je verblijft immers langere tijd in Spanje en ook daar kan het handig zijn om een auto ter beschikking te hebben. Het is natuurlijk ook mogelijk ervoor te kiezen in Spanje een auto te kopen of huren om je tijdens de wintermaanden te kunnen verplaatsen.

Medische zorg

Spanje heeft een prima publieke gezondheidszorg en een uitgebreide private gezondheidszorg die net wat beter georganiseerd is. Weinig artsen zullen in Spanje ook Nederlands spreken dus houd hier rekening mee. Spreek jij geen Spaans? Zorg dan dat jouw Engels goed is. Hoewel niet iedere dokter Engels zal spreken heb je hiermee de meeste kans dat jij je zult redden. Zorg er echter wel voor dat je een adequate ziektekostenverzekering hebt. Alleen met een goede verzekering kun je namelijk bij de Spaanse gezondheidszorg terecht.

Terug naar Reistips