Online-reisgidsen-nepal
backpack-flags

Natuurgebieden

Eigenlijk zijn er door heel Noorwegen prachtige natuurgebieden te vinden. In het oosten van het land, ook wel Ostlandet genoemd, vind je vooral veel bossen en rivieren. Hoewel dit gebied van het land het meest bezocht wordt door toeristen is het er toch aangenaam rustig, zeker in de natuurgebieden. In het westen, Vestlandet, vind je vooral veel hoge bergen en prachtige fjorden. De bergen zijn adembenemend met bijna het hele jaar door sneeuw op de toppen. Het water in Noorwegen is over het algemeen kristalhelder en rustig. Noorwegen is een ideaal land voor iedereen die graag urenlange wandelingen maakt door een bijzondere en enerverende natuur.

Activiteiten

Wandelen in een adembenemende natuur is natuurlijk al een leuke activiteit, maar er zijn nog veel meer dingen te doen in Noorwegen. Zo kun je er voor kiezen om op een bijzondere wijze de fjorden te gaan bekijken. Deze tocht kun je namelijk te paard afleggen en dat zorgt voor een extra leuke ervaring. Je kunt een kano huren om de vele meren te verkennen of met hengel en aas op pad gaan. De kust is erg visrijk en ook de binnenwateren zijn een prima plaats om de hengel eens uit te werpen.

Spanning

Voor iedereen die op zoek is naar wat spannender activiteiten en graag de adrenaline doet laat stijgen zijn er ook leuke uitjes in Noorwegen.
In zo’n mooie omgeving moet je er gewoon op uit voor een lange wandeltocht in de bergen, een tocht te paard langs de fjorden of met de kano over één van de vele meren. En het is voor de liefhebber altijd een genot om in de visrijke kust en binnenwateren de hengel uit te werpen. En als dat allemaal nog niet avontuurlijk genoeg is, wat dacht je dan van wild waterrafting of een spectaculaire parachutes sprong in het licht van de middernachtzon…… Er zijn veel bijzondere dingen te zien in Noorwegen, bijvoorbeeld verschillende diersoorten die hier in Nederland niet voor komen. Deze dieren kun je zien tijdens de zogenaamde dierensafari’s. Je wordt dan toegelaten tot bepaalde gebieden, waar je anders nooit mag komen, onder begeleiding van een gids. In Noorwegen zijn net als in Nederland pretparken. Er zijn er een stuk of tien door het hele land. In de pretparken staan echter ander soort attracties dan in Nederland. Reden te meer om er eens een bezoekje aan te brengen.

Terug naar Populaire bestemmingen